Rozšiřuje se počet zemí. Na Valdštejnovu desítku míří běžci již z pěti zemí

Běžecký závod Valdštejnova desítka, který se každoročně koná v Chebu, zaznamenává neustálý nárůst počtu zahraničních účastníků. Letos se můžeme těšit, že na startovním poli uvidíme neobyčejnou směsici běžců z různých koutů. Počet zemí, které budou mít své zástupce na Valdštejnově desítce, se rozšiřuje o Řecko a Faerské Ostrovy.

Mezinárodní povaha závodu bude tak letos zvýrazněna již jistou účastí běžců pěti zemí. Na letošní Valdštejnovu desítku, která se bude konat 17. srpna 2024 přicestují běžci až z pěti zemí. Tento nárůst je výsledkem neúnavné práce organizátorů, kteří se snaží přilákat co nejpestřejší spektrum běžců, a také rostoucí pověsti závodu jako jedné z nejoblíbenějších sportovních událostí v regionu.

Nejenže se letos rozšiřuje počet zemí, odkud běžci na Valdštejnovu desítku přijedou, ale některé z těchto zemí jsou obzvláště zajímavé. Na seznam účastníků totiž nově přibyli zástupci z Faerských Ostrovů a Řecka. Běžci z těchto dvou zemí přinášejí do závodu nejen svou touhu po vítězství, ale také jedinečnou kulturu a tradice, což přidává celé události nový rozměr. Představte si například běžce z Faerských Ostrovů, kteří jsou zvyklí na drsné podmínky svého domova a nyní budou mít možnost okusit atmosféru a trať Valdštejnovy desítky v Chebu. Zástupci Řecka zase přinášejí ducha antické atletiky a lásku k běhu, která je hluboko zakořeněná v jejich národní identitě.

Valdštejnova desítka se tak stává ne jenom sportovním závodem, ale také příležitostí k setkání různých kultur a navázání nových přátelství. Cheb tak bude v polovině srpna místem, kde se střetnou lidé se společnou vášní pro běh, ale přitom s tak rozdílným zázemím a příběhy.

Město Cheb se již nyní pilně připravuje na tuto velkou událost. Organizátoři se snaží zajistit, aby všichni účastníci měli co nejlepší podmínky pro svůj výkon, a zároveň bohatý doprovodný program. Těšme se tedy na 17. srpen 2024, kdy se v Chebu opět rozezní startovní výstřel a běžci zatím z pěti různých zemí se vydají na trať, aby předvedli své nejlepší výkony. Tento ročník slibuje být nezapomenutelný a plný nových zážitků. Pokud máte rádi běžecké závody a chcete zažít atmosféru mezinárodního závodu, určitě si tuto událost nenechte ujít. Registrovat se můžete online pod tímto odkazem (kliknout).

Loading