Jubilejní ročník Valdštejnovy desítky v Chebu ovládl Lubomír Novotný. Mezi ženami byla nejrychlejší Jana Richter z Německa.

Jubilejní ročník chebského závodu Valdštejnova desítka 2024, na který jsme se všichni tak těšili, je již za námi. Závod, který se stal tradicí nejen mezi místními obyvateli, ale i mezi běžci z širokého okolí, přilákal na startovní čáru všech tratí (vč. dětských závodu) téměř 350 účastníků. Každý z nich přišel s vlastním cílem, touhou překonat sebe sama a zažít radost z pohybu v krásné atmosféře chebských ulic.

Navzdory tomu, že start hlavního závodu byl naplánován na 18:00 hodin, překvapilo závodníky poměrně horké počasí. Teploty v Chebu v tu dobu dosahovaly nečekaně vysokých hodnot, což stavělo účastníky před další výzvu k překonání. Mnozí z nich se však nenechali odradit a na tratích předvedli výjimečné výkony, které byly obdivuhodné jak pro diváky, tak pro jejich soupeře.

Na hlavní trati, která měřila klasických deset kilometrů, se jako nejrychlejší ukázal domácí favorit Lubomír Novotný. Tento výjimečný běžec, který je dobře známý ve sportovních kruzích nejen v Chebu, slavil svůj druhý triumf v historii závodu.

Stejně tak v kategorii žen bylo k vidění skvělých výkonů. Nejrychlejší ženou na trati byla Jana Richter, která reprezentovala německý klub LATV Plauen. Jana zvládla trať ve skvělém čase a její vítězství nebylo jen o rychlosti, ale také o strategii a vytrvalosti, které ji dotáhly až na první místo. S napětím ji sledovala její největší soupeřka Alena Srogoňová, která skončila o necelou minutu za ní. Tento napínavý ženský souboj byl jedním z vrcholů celého závodního dne.

Kromě hlavního závodu se běžel také doplňkový běh nazvaný Pětka Jana Minaříka. Tato trať poskytla možnost vyzkoušet si závodění i těm, kteří se na delších tratích necítí tak jistí, nebo pro ty, kteří chtěli okusit atmosféru většího běžeckého podniku. Na této trati exceloval Karel Bosák z Chebu, který se svým výkonem zařadil mezi místní běžecké legendy. V ženské kategorii pak trať ovládla Markéta Musilová z Mariánských Lázní.

Organizátoři celého podniku, kteří věnovali nespočet hodin přípravám a zajištění bezpečnosti a pohodlí všech účastníků, vyjádřili obrovskou vděčnost za úžasnou sportovní atmosféru, kterou všichni přítomní vytvořili. Bylo to odpoledne plné nadšení, přátelství a vzájemné podpory, které se stalo nezapomenutelným nejen pro běžce, ale i pro diváky přímo v historickém centru města Chebu.

Jubilejní ročník Valdštejnovy desítky byl však také ročníkem posledním. Tato událost, která po mnoho let poskytovala mnoha lidem radost a prostor pro sportovní vyžití, se nyní stává krásnou vzpomínkou. I přes tento fakt přejeme všem účastníkům, aby si odnesli nezapomenutelné zážitky a aby jejich úsilí a vášeň pro běh pokračovaly i na dalších běžeckých akcích, které je čekají.

Z celého srdce děkujeme všem, kteří se na této cestě podíleli, a přejeme mnoho úspěchů a radosti z dalších sportovních aktivit. Děkujeme!

Za organizační tým Michal Ouřada

Kompletní výsledky ze závodu včetně možnosti vytištění diplomu naleznete tady: https://sokotime.cz/vysledky/g-live.html?f=240817-cheb/240817.clax

Oficiální galerii připravujeme!

Loading

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *